El Capellades Hoquei Club, com a entitat esportiva, va ser fundat l'any 1985 i des d'aquell moment hem seguit el projecte que inicialment ens vàrem proposar, inspirat en fomentar la pràctica de l'estport en la nostra vida amb el clar objectiu de tenir una joventut més sana i responsable.

Els objectius s'estan veient clarament assolits, amb una tendència progressiva de millora quantitativa i qualitativa, que fan que aquest projecte inicial d'una estructura senzilla i familiar, avuí requereixi una organització amb molta més dedicació i nivell professional.

Dintre de l'activitat soci-cultural de la nostra vila, l'hoquei desenvulopa un paper rellevenat, ja que aquest esport forma part dels diferents programes d'educació de la nostra joventut.

A més de les activitats pròpies del Club que es duen a terme a les instalacions del Pavelló, també estem desenvolupant una tasca de suport a les Associacions de Pares de les escoles en les seves activitats extraescolars.

La Junta Directiva d'aquest Club, amb molt de goig, ens fem responsables de garantitzar-ne la seva continuïtat i desenvolupament, per aquest moti, cal que ens plantejem una ordenació de futur que permeti un creixement controlat i sostenible en el temps.

La pròpia progressió natural dels diferents equips, segons les edats dels seus jugadors, ha fet necessària la creació d'un equip de categoria sènior, ja que de no fer-ho la joventut que ja ha aconseguit la categoria de júniors, última de l'hoquei base, no té cap possibilitat de continuar i es veuria en l'obligació d'abandonar l'esport que ha practicat desde molt petit, o intentar buscar-se equip en altres poblacions de la comarca. Cap de les dues alternatives ens satisfà ni podem acceptar, ja que serien injustes i tirarien per terra tots els esforços i il·lusions que tant els joves com la resta de membres del Club, hi hem dedicat.

La creació d'aquesta categoria Sènior ja es va dur a terme la temporada 1999-2000, en la que participàrem en la categoria de segona divisió catalana, quedant-ne campions, màxims golejadors i imbatuts, això possibilità pujar a la següent temporada 2000-2001 a la divisió de primera catalana, quedant-ne també campions. Aquest primer lloc ens possibilità poguer jugar a la primera divisió nacional catalana, que és en la que actualment estem competint.

Destacar també que actualment la plantilla d'aquest equip està formada per 8 jugadors de la nostra cantera.

Estem del tot convençuts que aquesta progressió és el resultat de la seriosa tasca desenvolupada al llarg d'aquests 18 anys, i que creiem que vistos els resultats no tindriem de conformar-nos amb quedar-nos estancats, ja que ens veiem capaços d'assolir noves fites i engrandir encara més el nostre Club. Això seria possible si tinguèssim els mitjans econòmics que ens permetessin poguer mantenir un equip a la primera divisió nacional espanyola. Esportivament creiem que si no és en aquesta temporada ho serà a la propera, ja que el nivell tècnic que tenen els nostres jugadors creiem que és l'adequat per a poguer accedir a l'esmentada categoria.

Julio Moreno Castellano, president del Capellades Hoquei Club